Nieuws

vrijdag 22 oktober 2021 16:10

CHARLIE PARR

Rotown x Rotterdam Bluegrass Festival

Sommige muzikanten worden naarmate de jaren verstrijken en hun carrière vordert alleen maar beter. De Amerikaanse countrybluesmuzikant Charlie Parr behoort tot die categorie. Een artiest die niet opportunistisch met de trends meewaait, maar vastberaden zijn eigen pad blijft volgen en zich op zowel tekstueel als muzikaal vlak blijft ontwikkelen.

donderdag 15 juli 2021 11:45

Lluís Gómez & Carol Duran

Bluegrass meets Flamenco

Bluegrass en Flamenco, het zijn twee verschillende muziekstijlen met een aantal overeenkomsten. De roots music uit respectievelijk de VS en Spanje, zijn beiden beïnvloed door andere muziekstijlen en landen. Ook hebben ze gemeen dat 'the working people' de muziek gebruikten om plezier te maken en hun problemen te vergeten. Lluís Gómez en Carol Duran brengen de twee stijlen samen, met het nummer: "Quan s’atura el temps”.

vrijdag 21 mei 2021

When this is all over

Where should we go?

Voor iedereen die de Bluegrass-roots-and Rock-N-Roll ontzettend mist, en net als wij startklaar staat om de podia te bestormen, hebben wij uitgezocht waar je direct heen kan gaan.

maandag 3 mei 2021 18:30

Alternatieve editie Rotterdam Bluegrass Festival 2021

Beleef het Bluegrass gevoel in Noord en @Home

Rotterdam Bluegrass Festival 2021 kan helaas niet doorgaan op de vertrouwde manier.

zaterdag 20 maart 2021

Them Dirty Dimes

Lanceren hun debuutalbum: In Gold We Trust

En met als klap op de vuurpijl, is hun nieuwste video: Keep Diggin' nu in première!

donderdag 25 februari 2021

Interview met Johnny and the Yooahoo's

een bluegrass band uit Mühldorf

Guido de Groot interviewde onlangs Johnny, Bastian, Bernie en Jonas van de bluegrass band Johnny and the Yooahoo's.

donderdag 25 februari 2021

Interview met The Yonderboys

nieuw Psychedelic folk Bluegrass trio uit Berlijn

Het Rotterdam Bluegrass kon ze helaas niet persoonlijk ontmoeten voor een interview in bijvoorbeeld een Berlijnse biergarten dus hebben we het maar online gedaan. Het interview lees je hier.

zondag 17 januari 2021

2020 IBMA Bluegrass Music Awards

to Air on Circle TV

The awards show will air January 18 at 8pm ET with a repeat viewing at 12am ET and feature performances from Sister Sadie, Del McCoury Band, Billy Strings, Special Consensus, tributes to Doc Watson & J.D. Crowe, and more. Show includes induction ceremonies for the 2020 Bluegrass Hall of Fame Class: New Grass Revival, Johnson Mountain Boys, and J.T. Gray, Owner of Nashville's World Famous Station Inn.

donderdag 7 januari 2021

Gemeente Rotterdam neemt Rotterdam Bluegrass Festival op in impulsregeling

Komende twee jaar structureel meer subsidie voor jubilerend festival

De gemeente Rotterdam heeft het Rotterdam Bluegrass Festival opgenomen in de impulsregeling en kent het festival daarmee twee jaar lang extra subsidie toe. Dit betekent dat het jubilerende festival een groter budget heeft en daarmee de gewenste en benodigde
professionaliseringsslag kan slaan. Festivaldirecteur Guido de Groot: “Wat ooit begon als een wijkfestival met 250 bezoekers, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal festival met 16.000 bezoekers. We zijn uit ons jasje gegroeid en mede dankzij deze impulsregeling kunnen we nu een festival neerzetten dat die groei aan kan. Ik ben verheugd dat de gemeente de waarde van het Rotterdam Bluegrass Festival inziet en besloten heeft ons te ondersteunen in het zetten van de volgende stap.”

zondag 6 december 2020

Introducing Jo Carley and the old dry skulls

+Their new album: Voodoo Bones & Vaudeville Blues

Twelve new songs that combine 1930’s voodoo sounds with a steamy broth of vaudeville, blues, rock and roll, calypso, and old-timey country.

maandag 30 november 2020

Rotterdam Bluegrass Festival en Smaakvolvo

Starten koffiebar op Museumplein

Het Rotterdam Bluegrass Festival en de Smaakvolvo slaan de handen ineen en openen een geheel coronaproof afhaal koffiebar  recht naast het Depot op het Museumpark. Van dinsdag tot en met zondag (als het weer het toelaat) serveren Guido de Groot (Rotterdam Bluegrass Festival) en Frits Kers (Smaakvolvo) vanuit een oldtimer Volvo een bijzonder bakje koffie, thee of chocomel ‘to go’.

maandag 16 november 2020

WINACTIE HANDKERCHIEF

Liefhebbers van C.W.Stoneking, Tom Waits en de Small Time Crooks opgelet…

De Antwerpse band Handkerchief maakt zeer bedwelmende bugaloo, blues en jazz  en heeft onlangs een duister pareltje afgeleverd in de vorm van hun nieuwste cd Mutiny Ballads & Fishguarding Songs.

Op dit album neemt Handkerchief je mee aan boord van een gruizige oude walvisvaardersschuit bemand met den ontsnappingskoning en The Rubberman. Het ruim tot de nok gevuld met rum. Het schuitje laveert langzaam swingend langs schitterende liedjes.

dinsdag 10 november 2020

Steun elkaar - koop lokaal

Het Rotterdam Bluegrass Festival helpt u op weg met de wekelijkse boodschappen

Melk, boter, kaas en eieren kan je bijvoorbeeld gewoon bij Reformhuis W. van Mastrigt op de Zwart Jan straat halen.

 

woensdag 22 april 2020

Rotterdam Bluegrass Festival 2020 Afgelast

10 JARIG JUBILEUM VERPLAATST NAAR 25 T/M 27 JUNI 2021

Het zat er al aan te komen en nu is het definitief:: het Rotterdam Bluegrass Festival 2020 zal niet plaatsvinden.

 

woensdag 10 juli 2019 22:45

Bekijk de foto's

Wat een festival!

De foto's van het festival staan nu online. Je vindt ze bovenaan de homepage en op onze facebookpagina. Veel plezier met nagenieten.

Grote dank aan onze fotografen: Paul van der BlomJohannes Odé en Peter Paul Klapwijk

dinsdag 25 juni 2019 14:35

Recordbezoek Rotterdam Bluegrass Festival

Ruim 16.000 mensen op het driedaagse gratis festival op Het Pijnackerplein in het Oude Noorden van Rotterdam

De negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival, dat afgelopen weekend plaatsvond had een record aantal bezoekers. Er kwamen ruim 16.000 mensen naar het driedaagse gratis festival op Het Pijnackerplein in het Oude Noorden van Rotterdam. De internationale line-up, met headliners The Hackensaw Boys (VS), Tim Knol & Bluegrass Boogiemen (NL) en The Po' Ramblin' Boys (VS) was goed voor drie dagen feest waarbij ook de wijk betrokken werd. 

zaterdag 22 juni 2019 21:20

Prachtig weer op Rotterdam Bluegrass Festival 2019

Kom vroeg als je je favoriete band niet wil missen

Het weer is ons goed gestemd, en elke dag is een prachtige festivaldag! KOM VROEG! Wil je zeker zijn dat je je favoriete band niet mist? Kom dan een uur eerder. Koffie en stroopwafels staan klaar vanaf 12:00. 

dinsdag 18 juni 2019 15:00

De beste openingsacts van het Rotterdam Bluegrass Festival

Drie bands die je niet mag missen dit jaar!

Dit zijn de beste openingsacts van het Rotterdam Bluegrass Festival dit jaar! Echt bands waarvoor je ietsje eerder je huis uit gaat! 

zondag 16 juni 2019 12:30

Veiling van handgemaakte F5 mandoline

Bied op een ‘klassieke’ Bill Monroe bluegrass-mandoline, gebouwd door instrumentenmaker Arie van Spronssen

Instrumentenmaker Arie van Spronssen heeft een F5-mandoline gemaakt, de ‘klassieke’ Bill Monroe bluegrass-mandoline uit het begin van de vorige eeuw. Deze mandoline mogen we van Arie gaan veilen. Het instrument is van begin tot eind met de hand gebouwd door Arie. En de opbrengst komt helemaal ten goede aan het Bluegrass Festival!

donderdag 13 juni 2019 10:00

Wat hebben wij gedaan om rijen te voorkomen?

Vorig jaar was er op zaterdag een rij bij de ingang. We hebben opgelet, en maatregelen genomen.

Vorig jaar was er op zaterdag een rij bij de ingang. We hebben opgelet, en maatregelen genomen. We zetten het even op een rijtje.

woensdag 12 juni 2019 17:55

Win de cd 'Don't Be Afraid' van Tami Neilson

Meedoen kan tot en met dinsdag 18 juni

We verloten een exemplaar van de CD Don't Be Afraid van Tami Neilson. Deze vrouw heeft een mening, een boodschap en een enorme stem waarmee ze die mee verkondigt. 

maandag 10 juni 2019 17:25

Workshop van de Po’ Ramblin’ Boys

Schrijf je nu in voor een gratis workshop van de Amerikaans bluegrass-meesters

Dit jaar kan je een workshop volgen van headliners de Po’ Ramblin’ Boys. Hoe zijn deze ambassadeurs van de traditionele bluegrass in staat om die ‘ouderwetse’ muziek zo fris en hedendaags te laten klinken?

dinsdag 4 juni 2019 20:15

Veiling uniek allereerste paar Rotterdam Bluegrass Festival schoenen

Bieden is gestart op het aller-aller-eerste paar van deze superbijzondere schoen van het merk From Portugal

Dit jaar heeft het Rotterdam Bluegrass Festival iets nieuws om trots op te zijn: de enige echte Rotterdam Bluegrass Festivalschoen van From Portugal Shoes. Een handgemaakte old-time schoen in glanzend zwart-wit zijdezacht leer. De eerste oplage is maar 10 paar. En het aller-aller-eerste paar veilen we NU, tot en met woensdag 19 jun, 21:00u. De opbrengst gaat naar het Rotterdam Bluegrass Festival.

maandag 3 juni 2019 09:00

Opening Jam Area door Po' Ramblin' Boys

Programma van nieuw onderdeel Rotterdam Bluegrass Festival bekend

Voor onze nieuwe muzikale huiskamer, de Jam Area hebben we al zoveel georganiseerd dat het een mini-festival binnen het Rotterdam Bluegrass Festival lijkt te worden! Zaterdag 22 juni openen headliners The Po' Ramblin' Boys deze ‘pickin plek’ waar je in alle rust met elkaar en met de artiesten kan jammen. Maar je hoeft helemaal geen instrument te bespelen, want er is nog veel meer te beleven! De Jam Area wordt de plek waar muziek, gezelligheid en eigen creativiteit allemaal naadloos in elkaar overlopen.

vrijdag 31 mei 2019 15:40

Rotterdam Bluegrass presenteert eigen festivalschoen

En die gaan we veilen

Dit jaar hebben we weer iets nieuws om trots op te zijn: de enige echte Rotterdam Bluegrass Festivalschoen van From Portugal. Een handgemaakte old-time schoen in glanzend zwart-wit leer. En het aller-aller-eerste exemplaar gaan we veilen. 

maandag 27 mei 2019 08:40

Nieuw: Jam Area

Het Rotterdam Bluegrass festival heeft nu een speciale plek om zélf muziek te maken

Dit jaar hebben we (eindelijk!) een Jam Area, onze muzikale huiskamer! Een plek om in alle rust met elkaar te jammen én/of te tekenen. Met kleine optredens van onder andere Annick Odom, Fristap, een workshop van de Po' Ramblin' Boys en een instrumentenmarkt. De opening van de Jam Area vindt op 22 juni plaats met een jam met de Po' Ramblin' Boys.

donderdag 23 mei 2019 10:40

Henhouse Prowlers op bluegrassveldtocht in Rotterdam

Bluegrass-band Henhouse Prowlers uit de VS doet Rotterdam aan voor les op basisschool en concert

De Amerikaanse band The Henhouse Prowlers deed op 21 mei Rotterdam aan. Als echte bluegrass-ambassadeurs gaven de bandleden overdag bluegrassles aan kinderen van twee basisscholen in Rotterdam Noord. En 's avonds gaven ze een intiem optreden in het hoofdkwartier van het Rotterdam Bluegrass Festival, dat op 21, 22 en 23 juni gehouden wordt. Het werd een spetterend maar ook intiem concert.

vrijdag 17 mei 2019 16:00

Meschiya Lake afgezegd. Nieuwe headliner op vrijdag

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen nieuwe headliner op Rotterdam Bluegrass Festival 2019

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen is de nieuwe headliner op vrijdagavond op het negende Rotterdam Bluegrass Festival. Meschiya Lake heeft helaas door privé-omstandigheden moeten afzeggen.

vrijdag 10 mei 2019

Rotterdam Bluegrass Pre-Festival BBQ Party op 7 juni

Met Blue Grass Boogiemen en Jesus Evil Highway

Een paar weken voor het Rotterdam Bluegrass Festival gaan we warmdraaien! Met rauwe bluegrass, BBQ, en koud bier! Met live optredens van Blue Grass Boogiemen en Jesus Evil Highway.

woensdag 1 mei 2019 16:25

Rotterdam Bluegrass Festival Spotify playlist

Verwen je oren met nummers van bijna alle artiesten die op het Rotterdam Bluegrass Festival 2019 spelen. 

donderdag 25 april 2019

Poster Rotterdam Bluegrass Festival 2019 is bekend

Tadaaaa! Dit is de poster van het Rotterdam Bluegrass Festival 2019! 

donderdag 18 april 2019 18:05

Line-up Bluegrass Festival compleet

Complete line-up van de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival is bekend.

Het wordt weer drie dagen feest op 21, 22 en 23 juni. Naast de headliners The Po' Ramblin' Boys en de Hackensaw Boys zijn nu alle bands bekend. Er zijn acht nieuwe aanwinsten die het Pijnackerplein weer tot één groot feest gaan maken.

woensdag 20 maart 2019

Rotterdam Bluegrass Festival kondigt zeven nieuwe bands aan

Chance McCoy, Scott H. Biram, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en meer op Bluegrass Festival

Van over de hele wereld komen muzikanten deze zomer naar het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord voor de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival. Het wordt weer drie dagen feest op 21, 22 en 23 juni. Er zijn zojuist zeven nieuwe bands toegevoegd aan het programma. 

dinsdag 12 maart 2019

Rotterdam Bluegrass Festival maakt eerste 7 acts bekend

Bands van over de hele wereld naar Rotterdam Noord

Bluegrass, punk-rock-folk, soul, hillbilly en country. Je vindt het allemaal op het Pijnackerplein.

maandag 4 februari 2019

Eerste headliners 2019 bekend!

Mis deze bluegrass tornado uit de VS niet

Rechtstreeks uit de VS: The Po' Ramblin' Boys en Hackensaw Boys zullen je omverblazen met hun bluegrass!

maandag 7 januari 2019

Word jij ook lid van de Bluegrass Family?

een vers jaar met nieuwe vrijwilligers

Er zijn wel duizend redenen om vrijwilliger te worden bij het Rottterdam Bluegrass Festival

vrijdag 26 oktober 2018

Nu ook hot dogs eten met Son of Dave

Kom jij ook de legendarische JERK DAWG eten samen met Son of Dave? Terwijl je uitbuikt wordt je door zijn muziek weggeblazen. Hou je vast

maandag 15 oktober 2018

Concert van Son of Dave!

4 november in Eurotrash

Dacht dat je alles al gezien had qua blues? Meet Son of Dave, voor al uw bluesverrassingen. Komt dat zien en vooral horen 4 november in Eurotrash

zondag 1 juli 2018

Bekijk de foto's

Het was me het festival wel!

De foto's van alle festivaldagen staan nu online. Veel plezier met nagenieten. (Dank Paul van der Blom)

zondag 24 juni 2018

Plan je bezoek!

blijf op de hoogte van eventuele wachtrijen

Door het prachtige weer en de geweldige acts wordt het weer druk

donderdag 21 juni 2018

Gratis verkoelende bierworkshop

verzorgd door Meantime

Londense craft bieren proeven, hoe festiva kan het worden?!

dinsdag 19 juni 2018

Eagle Country Radio

luister de komende dagen

De Palomino Radio Show van Het Eurpese countrystation Eagle Country Radio is nu extra het beluisteren waard.

maandag 18 juni 2018

Food en Drink Heaven

de innerlijke mens komt niets tekort

Geen feestje zonder goed eten en drinken, kijk wat we dit jaar op het menu hebben!

zondag 17 juni 2018

Uniek: Dolly Parton tatooparlor

doneer in Dolly's Donatie Doos

Hou het festival gratis, door ons financieel te steunen en krijg een Dolly of Kito donatie-tatoeatie!

zondag 17 juni 2018

Een grootse opening

door de bluegrass kinderen

De bluegrass schoolbands van basisschool Het Plein en de Prinses Julianaschool open het festival op vrijdag om 22 juni.

zaterdag 16 juni 2018

Twee vrijkaartjes voor Delaney Davidson

must-see van het festival!

De melancholische muziek van Delaney Davidson kruipt in je botten en brengt je terug naar vroeger tijden.

vrijdag 15 juni 2018

From Portugal opent winkel

klassieke schoenen met een twist

Van kraam op de Bluegrass Market tot gloednieuw winkelpanad

woensdag 13 juni 2018

Win een festivaldiner voor twee!

om je vingers bij af te likken

Laat weten dat je komt op onze facebook eventpagina en maak kans op een heerlijke maaltijd met drank voor 2 personen.

dinsdag 12 juni 2018

Muziek voor sneakers met sporen

De Likt en Leadbeaters rocken je wezenloos

Kijk naar dit filmpje van 3 FM: een minivoorproefje van wat jullie 22 juni om 19.45 te wachten staat!

zondag 10 juni 2018

Eerste Rotterdam Bluegrass Festival Afterjam

kickass muziek tot in de nacht

Als zaterdag het festival is afgelopen, zijn de muzikanten nog niet uitgespeeld.

dinsdag 5 juni 2018

Comics Corner Line-Up bekend!

crème de la crème in visueel genot

De muziek is heerlijk voor de oren en je ogen worden verwend in de Comics Corner.

dinsdag 5 juni 2018

Ga mee op muzikale wereldreis

theater in samenwerking met Studio de Bakkerij

Vergeet geen kaartjes te kopen voor de voorstellingen van  Joep Pelt en en Delaney Davidson

vrijdag 1 juni 2018

Volg je ons nog niet op Facebook?

Dan mis je nu wat!

Maar als je snel bent, maak je nog kans op twee gratis concertkaartjes van Pokey LaFarge

woensdag 30 mei 2018

Voorgenieten op eenzame hoogte

Concert van Woody Pines tijdens Rotterdamse Dakendagen

Win gratis kaartjes voor een concert van Woody Pines op 2 juni

maandag 28 mei 2018

Gratis muziekworkshops van bluegrass bazen

Tony Trischka, The Local Honeys en Mike Marshall

Vergeet nooit je instrument mee te nemen naar het Rotterdam Bluegrass Festival!

maandag 28 mei 2018

Win een CD van The Urban Voodoo Machine!

Actie loopt tot woensdag 30 mei 11 uur

Het ultieme bluegrass circus bij je thuis

vrijdag 25 mei 2018

Kaaazong!

De poster en flyer zijn er!

Editie 2018 heeft eindelijk een smoel.

donderdag 24 mei 2018

Winactie: gratis kaarten voor Pert Near Sandstone

Update: winnaar is bekend

De winnaar is huppelend naar Sniester om Pert Near Sandstone te zien.

vrijdag 18 mei 2018

Kneitergoede muziek in de maak

De repetities van Lead Beaters en De Likt

Een voorproefje van wat komen gaat

maandag 14 mei 2018

Voorgeniettip: Spotify playlist

songs van bijna alle artiesten

Luister naar deRotterdam Bluegrass Festival 2018 playlist

dinsdag 8 mei 2018

Plan your trip/plan je festivalbezoek

FAQ for tips

Where to stay and other tips. Hoe kom ik bij het festival en andere tips.

dinsdag 1 mei 2018

Line-up helemaal compleet

Speciale show Kouwe Zaken

Met een fijne roffel in de vorm van speciale show Kouwe Zaken is nu de hele line-up voor dit jaar bekend! 

woensdag 18 april 2018

Voorgenie-tip 1: Birds of Chicago in BIRD

relaxte blues met een country randje

Wat moet je in al die festivalloze uren doen? Het RBF tipt je!

vrijdag 13 april 2018

C.W. Stoneking speelt zaterdag 23 juni

magisch moderne oerklanken

Hoort en zegt het voort: C.W. STONEKING komt naar het RBF. Dat alles gratis ende voor niets. Komt allen luisteren naar zijn magische moderne oerklanken. 

 

 

maandag 9 april 2018

Line-up bijna compleet

De knallende line-up van dit jaar is bijna compleet. Nog twee verrassende act zullen zichzelf binnenkort aankondigen.

dinsdag 20 maart 2018

Optreden Tony Trischka en Mike Marshall

Banjo maestro Tony Trischka en mandoline grootheid Mike Marshall geven een uniek optreden.

2020 IBMA Bluegrass Music Awards

to Air on Circle TV

The awards show will air January 18 at 8pm ET with a repeat viewing at 12am ET and feature performances from Sister Sadie, Del McCoury Band, Billy Strings, Special Consensus, tributes to Doc Watson & J.D. Crowe, and more. Show includes induction ceremonies for the 2020 Bluegrass Hall of Fame Class: New Grass Revival, Johnson Mountain Boys, and J.T. Gray, Owner of Nashville's World Famous Station Inn.