Nieuws

maandag 3 juni 2019 09:00

Opening Jam Area door Po' Ramblin' Boys

Programma van nieuw onderdeel Rotterdam Bluegrass Festival bekend

Dit jaar hebben we een Jam Area: onze muzikale huiskamer! Een ‘pickin plek’ om in alle rust met elkaar en met de artiesten te jammen. Dus neem je instrument en al je muzikale vrienden mee! De headliners Po’ Ramblin’ Boys zullen onder andere van de partij zijn met een workshop, maar ze openen de Jam Area ook, om 12:30 op zaterdag 22 juni.

Maar je hoeft helemaal geen instrument te bespelen, want er is nog veel meer te beleven! Het programma van de Jam Area wordt vervolmaakt met intieme optredens, met gastheren Fristap en de Jam Paus. Voor een nieuw muziekinstrument en muzikale benodigdheden kun je terecht bij de muziekinstrumentenmarkt. Er is bovendien een plek om je instrument te stallen. Je vindt de jam Area 50 meter van het Pijnackerplein, in de Schommelstraat. Gewoon de borden volgen. 

Gastheren van de Jam Area: Fristap en de Jam Paus
Fristap is het man-met-gitaar project van Dieter Fierens. Elk podium waar hij komt verandert hij in een kartonnen camping. Je ontkomt kortom niet aan het karton! En je kan er ook zelf mee aan de slag in het Fristap Karton Jamhuis en de bluegrass tekenjam. Onder leiding van Fristap en Jam Paus Laurens wordt de Jam Area dé plek waar muziek, gezelligheid en eigen creativiteit allemaal naadloos in elkaar overlopen.  

Workshop van de Po’ Ramblin’ Boys
Dit jaar kan je een workshop volgen van headliners de Po’ Ramblin’ Boys. Hoe zijn deze ambassadeurs van de traditionele bluegrass in staat om die ‘ouderwetse’ muziek zo fris en hedendaags te laten klinken? Voor de workshop kun je je tijdens het festival opgegeven bij de merchandise- en informatiestand.

Annick Odom (US)
Zangeres en contrabassiste Annick Odom is een muzikale avonturier. Ze combineert traditionele volksmuziek uit de Appalachen, verhalen en nieuwe composities om de complexiteit van haar thuisland te delen. In een programma waarin liefde, verdriet, humor en een vleugje nostalgie centraal staan. 

De Bluegrasspastor
Gaat je bluegrasstrein te hard? Ben je je muziek of zelfs je dromen kwijt? De Bluegrasspastor is er voor jou. Voor serieuze gesprekken, plezier, een paar helende handen, een bluegrassbiecht en/of doop. Bluegrasspastor Silvia is een theologe met veel ervaring, onder andere in gevangenissen. Met stralende blauwe ogen serveert ze je zoete honingtroost en chocolareflecties. Vertrouwelijkheid gegarandeerd. Banjospelers zijn ook welkom. 

Rotterdams Tramhoorspel: Tram 2412
Experimenteel musicus en radiomaker Lukas Simonis is al decennia niet meer weg te denken uit de Rotterdamse muziekscene. Samen met drie andere radiomakers verzorgt hij een experimenteel hoorspel over het Rotterdam van 10 tot 20 jaar geleden.