Nieuws

donderdag 15 juli 2021 11:45

Lluís Gómez & Carol Duran

Bluegrass meets Flamenco

Bluegrass en Flamenco, het zijn twee verschillende muziekstijlen met een aantal overeenkomsten. De roots music uit respectievelijk de VS en Spanje, zijn beiden beïnvloed door andere muziekstijlen en landen. Ook hebben ze gemeen dat 'the working people' de muziek gebruikten om plezier te maken en hun problemen te vergeten. Lluís Gómez en Carol Duran brengen de twee stijlen samen, met het nummer: "Quan s’atura el temps”.

Zangeres en violiste Carol Duran, schreef dit nummer tijdens de lockdown. Het is gezongen in het Catalaans en vertelt over de tijd hoe ze het gevoel had dat alles stilstond. "We hebben geprobeerd de Flamenco, de Spaanse sound, te mixen met de sound van de banjo". Het nummer zal op het nieuwe album staan, dat in 2022 zal verschijnen.

Lluís Gómez speelt al 25 jaar banjo en sinds hij door de VS begon te reizen, hebben veel muzikanten hem gevraagd om wat muziek uit Spanje te spelen, maar hij zei altijd: "Ik ben hier om je muziek te leren!" De afgelopen jaren is hij echter, aangemoedigd door enkele banjo-collega's, begonnen met het leren van flamenco op de banjo en kwam hij op het idee van dit nieuwe project: een strijkmuziek kwartet dat beide stijlen combineert.

Carol Duran is een bekende zangeres en violiste in de flamenco wereld. Ze studeerde muziek bij de Gipsy's en toerde over de hele wereld. Ze is een ervaren muzikante die zingt en geïnteresseerd is in elke vorm van akoestische muziek. De laatste jaren is ze erg geïnteresseerd geraakt in Bluegrass en Old-Time muziek.

Dit nieuwe project van Carol en Lluís is opgezet met Maribel Rivero op contrabas, een bekende sidewoman in vele projecten en een geweldige zangeres. Het trio wordt vergezeld door flamencogitarist Javi Vaquero, die zijn eigen trio leidt en nu de krachten bundelt voor deze mix van Flamenco en Bluegrass. Het repertoire is gebaseerd op originele composities, instrumentals en liedjes gezongen in het Catalaans en Spaans.

Bekijk hier de video en geniet van dit prachtige nummer: Quan s’atura el temps.