Nieuws

donderdag 23 mei 2019 10:40

Henhouse Prowlers op bluegrassveldtocht in Rotterdam

Bluegrass-band Henhouse Prowlers uit de VS doet Rotterdam aan voor les op basisschool en concert

De Amerikaanse band The Henhouse Prowlers deed op 21 mei Rotterdam aan. Als echte bluegrass-ambassadeurs gaven de bandleden overdag bluegrassles aan kinderen van twee basisscholen in Rotterdam Noord. En 's avonds gaven ze een intiem concert in het hoofdkwartier van het Rotterdam Bluegrass Festival, dat over een maand op 21, 22 en 23 juni gehouden wordt. Het werd een spetterend maar ook intiem concert voor maar 40 man.

Henhouse Prowlers geven bluegrassles op basisschool 
De dag begon met een les op de basisscholen Quadratum en de Prinses Julianaschool in Rotterdam Noord. Volledig in bluegrass-stijl ! De bandleden zijn namelijk échte bluegrass-ambassadeurs. In 2013 hebben de Prowlers de stichting Bluegrass Ambassadors opgericht, waarmee ze willen 'onderwijzen en inspireren door de culturele uitwisseling van muziek'. En dan met name folkmuziek van over de hele wereld. De les van de band is onderdeel van een doorlopend lesprogramma, waarbij de kinderen uit de buurt les krijgen van bluegrass-leraar Gijsbrecht Diteweg. Het Rotterdam Bluegrass Festival wordt vrijdag 21 juni om 16:00 geopend door kinderen die mee gedaan hebben aan het lesprogramma.


Bekijk de live stream van het concert op het hoofdkwartier van het Rotterdam Bluegrass Festival

Luister en kijk naar bijna een uur lang bluegrass, met een uitstapje naar Afrikaanse muziek en zelfs een cover van de Nederlandse klassieker 'Kom van dat dak af'.

Niks missen? Het Rotterdam Bluegrass Festival zit ook op Facebook en Instagram