Nieuws

donderdag 18 april 2019 18:05

Line-up Bluegrass Festival compleet

Complete line-up van de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival is bekend.

Uit Engeland komen The Often Herd die met hun debuut de European Band Contest tijdens het La Roche Bluegrass Festival wonnen.

Broke & Dusty
komt uit Johnson City Tennessee en werd opgericht door Owen Schinkel, een Nederlandse dobro-speler die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert.

De vijf talenten van Cousin Hatfield (NL) spelen tegenwoordig op countryfestivals in héél Europa en ze bundelen nu hun krachten met meesterviolist Joost van Es. Het duo Slack Bird (FI) uit centraal Finland combineert de Appalachen met traditionele Finse muziek én punk. Het Duits-Nieuw-Zeelandse Stereo Naked (DE) voert ons mee met met murder-ballads en jodels en The Ever-lovin' Jug Band (CA) blaast de muziek van de oude jug- en stringband uit de jaren ’20 en ’30 opnieuw leven in. 

De virtuoze Folding Mirrors Old Time Band (NL) heeft Den Haag als thuisbasis maar met fiddler Mike Bailey en banjospeler Todd Giles heeft de band ook een flink portie Amerikaanse roots. Tenslotte is er nog de smeui╠łge rock-‘n-roll en dampende blues van The Pedro Delgados (NL).