Nieuws

maandag 4 februari 2019

Eerste headliners 2019 bekend!

Mis deze bluegrass tornado uit de VS niet

Eerste headliners Rotterdam Bluegrass Festival bekend!

De eerste internationale top-acts van de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival dat op 21, 22 en 23 juni plaats vindt zijn bekend. De line-up van het gratis festival waarbij alles draait om opzwepende, ontroerende en originele bluegrass-muziek bevat nu al een paar grote namen uit de Verenigde Staten: The Po' Ramblin' Boys en de Hackensaw Boys.

The Po' Ramblin Boys (VS): gedreven ambassadeurs van bluegrass

Authentiek, maar met de manische energie van een trein die op topsnelheid door het landschap dendert. The Po' Ramblin' Boys maken aanstekelijke muziek waarbij je direct rechtop gaat zitten. 'The real deal' volgens Amerikaanse critici, en ze zijn dan ook niet voor niets in 2018 tot opkomend artiest van het jaar uitgeroepen door de International Bluegrass Music Association.

The Po' Ramblin' Boys zijn te vergelijken met de legendarische bluegrass-band The Stanley Brothers, en ze hebben dankzij hun direct herkenbare energieke muziek die recht uit het hart komt terecht een platencontract bij toplabel Rounder Records. De traditioneel uitgedoste old-school bluegrassformatie komt zelden naar Europa. Ze spelen maar twee keer in Nederland, dus mis deze kans niet om terug te gaan naar de oorsprong van de bluegrass, gemaakt met dezelfde passie, hartstocht en enthousiasme als de eerste generatie bluegrass-bands.
www.theporamblinboys.com/

 

Hackensaw Boys
 (VS) met hun eigen doe-het-zelf punky bluegrass
Al sinds 1999 mengen de Hackensaw Boys bluegrass met een dosis punk. De oudgedienden komen recht uit de Appalachians in Virginia en klinken nog steeds fris, alsof ze gisteren nog op de veranda aan het jammen waren: ongepolijst, charmant, en rommelig aanstekelijk.

Naast traditionele instrumenten zoals viool, contrabas, gitaar, banjo en mandoline gebruikt de band de Charismo, een percussie-instrument van eigen makelij dat nog het meest weg heeft van een geordende schroothoop. Het instrument geeft de energieke maar soms ook melancholische muziek van de Hackensaw Boys een geheel eigen sound waarbij ze toch hun bluegrass roots in ere houden.
http://hackensawboys.com/