Nieuws

vrijdag 22 oktober 2021 16:10

CHARLIE PARR

Rotown x Rotterdam Bluegrass Festival

Sommige muzikanten worden naarmate de jaren verstrijken en hun carrière vordert alleen maar beter. De Amerikaanse countrybluesmuzikant Charlie Parr behoort tot die categorie. Een artiest die niet opportunistisch met de trends meewaait, maar vastberaden zijn eigen pad blijft volgen en zich op zowel tekstueel als muzikaal vlak blijft ontwikkelen.

‘Last Of The Better Days Ahead’ (2021) is zijn dertiende album in successie en hierop toont de man wederom zijn grote klasse. Een collectie liedjes waarin de uit Austin afkomstige Parr met zijn karakteristieke gruizige stemgeluid terugblikt en vooruitkijkt op het leven. Zichzelf op virtuoze wijze – maar altijd in dienst van het liedje – begeleidend op dobro, gitaar of banjo.

Parrs stijl is geworteld in de Amerikaanse folkmuziek, het genre dat gestalte kreeg door pioniers als Woody Guthrie en Leadbelly, met wiens muziek de jonge Charlie opgroeide. Op achtjarige leeftijd pakte hij voor het eerst de gitaar op en begon het proces van het constant verfijnen van zijn motoriek waarmee hij zich zijn befaamde fingerpicking stijl eigen heeft gemaakt. Naast een begenadigd instrumentalist is Parr ook begiftigd met groot gevoel voor lyriek. Parr beschouwt het alledaagse leven, reflecteert op zijn eigen persoon en verwerkt zijn ontmoetingen en ervaringen met verfijnd poëtisch gevoel in zijn songteksten. Een singer-songwriter in de oorspronkelijke definitie van het woord en een artiest die we in ons hart hebben gesloten.

Zaterdag 28 mei 2022 in Rotown. Tickets hier verkrijgbaar. Don't be late!

 

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Rotterdam Bluegrass festival