Nieuws

donderdag 7 januari 2021

Gemeente Rotterdam neemt Rotterdam Bluegrass Festival op in impulsregeling

Komende twee jaar structureel meer subsidie voor jubilerend festival

De gemeente Rotterdam heeft het Rotterdam Bluegrass Festival opgenomen in de impulsregeling en kent het festival daarmee twee jaar lang extra subsidie toe. Dit betekent dat het jubilerende festival een groter budget heeft en daarmee de gewenste en benodigde
professionaliseringsslag kan slaan. Festivaldirecteur Guido de Groot: “Wat ooit begon als een wijkfestival met 250 bezoekers, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal festival met 16.000 bezoekers. We zijn uit ons jasje gegroeid en mede dankzij deze impulsregeling kunnen we nu een festival neerzetten dat die groei aan kan. Ik ben verheugd dat de gemeente de waarde van het Rotterdam Bluegrass Festival inziet en besloten heeft ons te ondersteunen in het zetten van de volgende stap.”


Impulsregeling Cultuur
Deze tweejarige subsidie van de gemeente Rotterdam is bedoeld voor (jonge) culturele organisaties die zich willen ontwikkelen en professionaliseren, en geldt voor zowel de ontwikkel- als de artistieke activiteiten. De motivatie van de gemeente om Rotterdam Bluegrass Festival de subsidie toe te kennen is mede gebaseerd op het feit dat ‘het festival al jaren van bewezen waarde is voor de stad en een fraaie toevoeging is aan het cultuurpalet van Rotterdam. De gemeente heeft veel waardering voor het huidige festival en voor de neergezette ontwikkeling, maar ziet tevens dat het festival inmiddels buiten zijn krachten is gegroeid.’

Groeien
Het Rotterdam Bluegrass Festival zou in 2020 haar tienjarig bestaan vieren, maar dat kon helaas niet doorgaan. Voor 2021 heeft de organisatie, als het verbod op het organiseren van evenementen is opgeheven en corona maatregelen het toestaan, grootse plannen om het door de jaren heen toegenomen aantal bezoekers kwijt te kunnen. Naast nieuwe locaties wordt ook de programmering uitgebreid en kunnen bezoekers rekenen op nóg meer bluegrass-gerelateerde activiteiten in diverse vormen!

Over het Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival begon in 2009 als een buurtfeest en groeide uit tot een driedaags internationaal muziekevenement, waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar stonden grote artiesten als Tony Trischka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en stegen de bezoekersaantallen van 250 naar 16.000. Naast bluegrass van het hoogste niveau biedt het festival een scala aan culinaire hoogstandjes, diverse workshops van optredende artiesten, een festivalmarkt, kinderprogramma en jamsessies.