Nieuws

dinsdag 18 juni 2019 15:00

De beste openingsacts van het Rotterdam Bluegrass Festival

Drie bands die je niet mag missen dit jaar!

Dit zijn de beste openingsacts van het Rotterdam Bluegrass Festival dit jaar! Echt bands waarvoor je ietsje eerder je huis uit gaat! 


Vrijdag 21 juni: Carrie Nation & The Speakeasy
16:40 - 17:25
Whiskybase

Vrijdagmiddag gaat het meteen los. Crossovers van bluegrass met andere muziekstijlen kunnen je soms de ogen openen en een ander perspectief op onze favoriete muziekstijl geven. Carrie Nation and The Speakeasy is zo’n band die zonder moeite een stel blazers combineren met een mandoline en een banjo. Voeg daar een flinke dosis ska met punkmentaliteit aan toe en je middag kan niet meer stuk!

 

Zaterdag 22 juni: Jaywalkers
12:30 - 13:20
The Stable

Hoewel ze slechts met zijn drieën zijn, wordt de Britse band Jaywalkers door menig recensent omschreven als een ‘powerhouse’. Hun driestemmige harmonieën gaan moeiteloos samen met opzwepende violen en onbevreesde mandolines. Zaterdag om 12:30, onvervalste bluegrass-dynamiek met een moderne inslag

  

Zondag 23 juni: Idumea Quartet
13:00 - 13:45
Whiskybase

Dit wordt een magisch begin aan je zondagmiddag. Idumea Quartet geeft een geheel eigen draai aan traditionele folkmuziek uit de Appalachen. Of moeten we zeggen dat ze een eigen draai geven aan de standaard kamermuziek? Hoe dan ook, de vier strijkinstrumenten en prachtige samenzang raken precies de essentie van het genre en hebben daarmee onze harten gestolen. Folkmuziek op z’n klassiekst.