Blog

donderdag 9 december 2021 21:30

RBF PODCAST deel 6 JAN, GUIDO en SINGLE

Met ieder een stapel singles in de hand, waarvan zij de meeste nummers niet kennen, draaien Jan en Guido om de beurt een singletje waaronder veel oude Bluegrass, country maar ook nieuwe artiesten.

donderdag 9 december 2021 21:00

RBF PODCAST deel 5 JAN’s PLAYLIST

Jan van Kampenhout aka Blinky Pitz (decormaker en handletteraar van het RBF) stelde speciaal voor het RBF een eigen playlist samen. Met natuurlijk veel Bluegrass en meer!

donderdag 9 december 2021 20:30

RBF PODCAST deel 4 CORONA KOFFIE

Om in de eerste Lockdown rond te komen parkeerde Directeur Guido de Groot samen met Frits Kers van de Smaakvolvo deze mobiele koffiebar op het Museumpark. U hoort hier de ‘Corona I hate u’ playlist die tijdens het koffie schenken werd gedraaid. Naast de muziek ontstonden er ook vele nieuwe vriendschappen op het Plein.

donderdag 9 december 2021 20:00

RBF PODCAST deel 3 STAGEMANAGER

Directeur Guido de Groot spreekt met Stagemanager Jan Brands alias de ‘Gazebo Goeroe’ over het wel en wee van de stagemanager van het Rotterdam Bluegrass Festival. Over onder druk staan, kalm blijven en het ultieme festival moment. Excuus voor de wat zachte opnames desalniettemin geniet ervan.

maandag 5 juli 2021 22:00

RBF PODCAST deel 2 STONERGRASS

Guido de Groot praat met Michiel Deyman de lead singer van Jesus Evil Highway een befaamde Bluegrass, Old Timey en Hillbilly band uit Rotterdam over hun nieuwste LP Stonergrass.

maandag 21 juni 2021 22:00

RBF PODCAST deel 1 NIEUWE CD

Festivaldirecteur Guido de Groot en vaste Geluidsman Martin Mens beluisteren en bespreken de nieuwste cd van het RBF.

vrijdag 14 mei 2021 10:05

Bluegrass Generations

De Avonturiers - 4e Generatie - door Owen Schinkel

We kijken in dit laatste deel van het vierluik over bluegrassgeschiedenis naar de periode van 2005 tot het heden. Tijdens het samenstellen van de playlist over deze generatie viel het me op dat generatie Y de meerderheid heeft wanneer we kijken naar de leeftijd van de artiesten.

donderdag 25 februari 2021

Bluegrass Generations

De conservators - 3e generatie

Wanneer we het hebben over bluegrass muziek tussen de jaren 1985 en 2005 zal menig bluegrassmuzikant de muziek van Alison Krauss & Union Station hoog aanschrijven. Voor deze generatie hebben we de kennis van Floris de Vries ingeroepen. Floris is een getalenteerde bluegrass multi-instrumentalist uit het oosten van ons land en is als sessiemuzikant actief bij diverse bands en studioprojecten.

donderdag 25 februari 2021

Vraag Alles aan de Bluegrass Pastoor. Eerste hulp bij levensvragen!

De Bluegrass Pastoor leent een luisterend oor aan eenieder met levensvragen of als je gewoon je verhaal even kwijt wilt.

Hoi! Ik ben Silvia Fledderus (1975), kunstenaar, theoloog en sinds 2019 Bluegrass Pastoor van Bluegrass Festival Rotterdam. Ik heb ruim ervaring in het voeren van persoonlijke gesprekken over de kwetsbare kant van het leven, o.a. als pastor in de gevangenis.

Ik sta open voor al jouw levensvragen, verhalen en persoonlijke kwesties.

zondag 17 januari 2021

VRAAG ALLES AAN ARNOLD! DEEL 3

Alles wat je altijd al wilde weten over Bluegrass maar nooit durfde te vragen!

Vol trots publiceren wij Deel 3 en tevens (voorlopig) het laatste deel van: Vraag alles aan Arnold! Veel lees plezier!

 

zondag 17 januari 2021

Idumea Quartet komt met Nieuw album:

More than one

Het Idumea quartet  bekend bij de liefhebbers van het Rotterdam Bluegrass Festival en een optreden in the Headquarters van het RBF aan de Zaagstraat.

woensdag 6 januari 2021

Bluegrass Generations

Tony Rice - door Owen Schinkel

Normaal gesproken zou deze maand in het teken staan van de derde bluegrass generatie. Ik had een playlist in gedachten met nummers van Alison Krauss & Union Station, Blue Highway en Nickel Creek. Echter werd de bluegrass wereld op tweede kerstdag 2020 overvallen met het droevige nieuws dat gitaarlegende Tony Rice niet meer onder ons is. Tony overleed onverwacht op 69-jarige leeftijd in Reidsville, North Carolina. 

zondag 6 december 2020

Interview met banjo virtuoos Lluis Gómez

door Guido de Groot

Guido de Groot Interviewde de in Barcelona woonachtige Banjo virtuoos Lluis Gomez die net een prachtige cd uit heeft gebracht i.s.m. Jean Marie Redon getiteld: Redon & Gómez & unamas.

In dit interview lees je hoe het met hem is gedurende de corona crisis, geeft hij banjo tips , vertelt hij over de bluegrass scene in Barcelona en hoe je het weer kan beïnvloeden door middel van een banjo.

zondag 6 december 2020

Bluegrass Generations

De geschiedenis van bluegrass deel 2 - De Vernieuwers - door Owen Schinkel

In het vorige artikel keken we naar de pioniers van bluegrass muziek. We zijn nu klaar om de stap te maken naar de volgende generatie. De volgende generatie muzikanten heeft zijn stempel gedrukt op het genre tussen de jaren 1965 tot 1985. We kijken met liefhebber en kenner Ralph Schut naar deze generatie. Ralph is een multi-instrumentalist woonachtig in Tsjechië en is opgegroeid met bluegrass muziek. Dit was te danken aan zijn bluegrass liefhebbende vader Dennis. Hij is tevens in mijn ogen één van de beste bluegrass gitaristen op ons continent, go Ralph! 

 

zondag 6 december 2020

VRAAG ALLES AAN ARNOLD! DEEL 2

Alles wat je altijd al wilde weten over Bluegrass maar nooit durfde te vragen!

Jan van Kampenhout had meer dan 1 brandende vraag en zoals beloofd, zijn deze allemaal hoogstpersoonlijk beantwoord. Dankjewel voor je vragen Jan!

Lees hier deel 2 van de blogreeks: VRAAG ALLES AAN ARNOLD!

maandag 16 november 2020

VRAAG ALLES AAN ARNOLD! DEEL 1

Alles wat je altijd al wilde weten over Bluegrass maar nooit durfde te vragen!

De vragen stroomden binnen en deze zijn één voor één zorgvuldig en persoonlijk behandeld door Arnold.
Lees hier deel 1, met vragen van Henk, Ron en Yvonne, van de blogreeks: VRAAG ALLES AAN ARNOLD!

maandag 16 november 2020

Bluegrass Generations

De geschiedenis van bluegrass deel 1 - De Pioniers - door Owen Schinkel

Dit is het eerste artikel in de vierdelige reeks "Bluegrass Generations Without Borders." Het genre bluegrass is overzichtelijk op te delen in vier generaties. Elke maand behandel ik een verschillende generatie met een kenner. Vandaag kijk ik samen met Bruno van Hoek naar de fundamenten van de eerste generatie bluegrass muziek.

maandag 2 november 2020

VRAAG ALLES AAN ARNOLD!

Alles wat je altijd al wilde weten over Bluegrass maar nooit durfde te vragen!

Wij bieden jou de unieke kans om alles wat je altijd al had willen weten over Bluegrass Muziek te vragen aan Arnold Lasseur, medeoprichter, zanger en mandolinespeler van de Blue Grass Boogiemen!