Blog

maandag 20 juni 2022 10:00

T-99, Batmobile en Old Salt vervangen uitvallers op Rotterdam Bluegrass Festival

Legendary Shack Shakers, Jesse Dayton en Possessed By Paul James afgezegd

De Nederlandse bands T-99 (rootsrock) en Batmobile (rockabilly/psychobilly) en Old Salt (folk) uit België zijn de last minute vervangers op Rotterdam Bluegrass Festival voor een drietal uitvallers. Jesse Dayton heeft zijn Nederlandse optredens moeten annuleren vanwege een coronabesmetting, Legendary Shack Shakers en Possessed By Paul James kunnen vanwege privé omstandigheden de oversteek vanuit Amerika niet maken.


“We vinden het bijzonder vervelend dat deze drie Amerikaanse acts dit jaar niet op ons festival kunnen spelen. Toen we het nieuws ontvingen zijn we met het team direct in de overdrive gegaan om gelijkwaardige vervangers te vinden. Ik ben blij dat we daar met de drie nieuwe namen in geslaagd zijn. Alle lof ook voor het snelle schakelen en de flexibiliteit van alle betrokkenen, van artiesten tot onze eigen medewerkers. We hebben er onverminderd veel zin in om er een groot feest van te maken”, aldus festivaldirecteur Guido de Groot.

Naast de vervangers vindt er op zaterdag ook een optreden plaats van een mystery guest. De totale line-up van Rotterdam Bluegrass Festival bestaat nog steeds uit ruim 35 acts uit binnen- en (voornamelijk) buitenland. Het gratis toegankelijke festival viert 24, 25 en 26 juni op en rondom het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord het tienjarig jubileum, met een extra grote en feestelijke editie. Naast optredens van nationale en internationale acts binnen een breed spectrum van rootsmuziek, vinden er workshops en bijzondere muzikale samenwerkingen plaats, is er een talentenpodium, een jam area, een markt en een uitgebreid culinair aanbod.