Blog

donderdag 25 februari 2021

Vraag Alles aan de Bluegrass Pastoor. Eerste hulp bij levensvragen!

De Bluegrass Pastoor leent een luisterend oor aan eenieder met levensvragen of als je gewoon je verhaal even kwijt wilt.

Even Voorstellen

Hoi! Ik ben Silvia Fledderus (1975), kunstenaar, theoloog en sinds 2019 Bluegrass Pastoor van Bluegrass Festival Rotterdam. Ik heb ruim ervaring in het voeren van persoonlijke gesprekken over de kwetsbare kant van het leven, o.a. als pastor in de gevangenis. Ik schrijf met regelmaat over mijn zielenroersels. Lichamelijkheid en kwetsbaarheid zijn terugkerende thema's in mijn schrijf- en schilderwerk. Meer over mij vind je op mijn website www.silviafledderus.nl. Ik sta open voor al jouw levensvragen, verhalen en persoonlijke kwesties. Stuur een bericht via depastoor@bluegrassfestival.nl  Ik doe mijn best om zoveel mogelijk vragen en kwesties te beantwoorden. Niet in het minst de moeilijkste. In de volgende nieuwsbrief schenk ik onherkenbaar en anoniem aandacht aan de inzendingen.

 

Let op: geef in je email duidelijk aan of wij jouw verhaal mogen publiceren op onze website en social media  uiteraard kan dat helemaal anoniem.

 

Voorbeeld:

Moet ik mijn hart volgen en werk doen wat ik het liefst doe zonder enige vorm van financiele zekerheid of moet ik een normale baan zoeken en zo voor financiële zekerheid zorgen? Ik hoor graag je advies.

Afzender: hartvolger

 

Dat is een lastige vraag, die ik niet voor jou kan beantwoorden. Tegen kinderen zeg ik graag volg je hart want dan kom je tot leven. Dat zou ik graag tegen grote mensen zeggen, want om tot bloei te komen speelt leeftijd eigenlijk geen rol. Op elke leeftijd sta je steeds voor de keus hoe je het best tot leven kunt komen en een bijdrage kunt leveren aan het leven. Jij kent je kwaliteiten. Het helpt als er iemand is die achter je staat in het pad dat je volgt. Ook als dat pad onduidelijk is en het grote financiele onzekerheid meebrengt.

Zelf heb ik de kans gehad om radicaal iets anders te gaan doen, maar voor mij was er ook geen andere weg. Ik was namelijk diepongelukkig op mijn plek. Als je belabbert voelt en geen energie krijgt van wat je doet, dan zit er weinig anders op dan zoeken naar waar je wél energie van krijgt. Op die plek draag je bij aan het volle leven. Dat betekent soms dat je manier van leven moet veranderen. Een paar vragen. Durf jij jezelf te aanvaarden zoals je bent? of vind je dat je moet voldoen aan ideeën die anderen van je hebben? Er is veel moed voor nodig om te kiezen. Waar jouw toekomstige plek ligt weet je zelf het beste, het antwoord heb je al bij je. Stel jezelf eens de vraag waarvoor je leeft, wat je belangrijk vindt, en hoe je dat terugziet in wat je tot nu toe gedaan hebt. Kijk ook eens naar de banen die je voor ogen hebt en hoe die een bijdrage kunnen leveren aan dat wat jij voor ogen hebt en belangrijk vindt. Bedenk dat je soms met een omweg op je bestemming komt en dat die bestemming er uiteindelijk anders uitziet dan je nu voor ogen hebt.

Kortom, je ontdekt je antwoord als je op weg gaat naar de plek die op je wacht, en die plek zal je met dankbaarheid omarmen en aanvaarden. Daar waar je het minst verwacht liggen vaak mooie schatten verborgen. Succes!