Info > Steun Ons

Help mee het Bluegrass Festival gratis toegankelijk te houden

steun de crowdfundings-actie voor de jubileum-CD en -LP!

10 jaar Rotterdam Bluegrass Festival op plaat

Dit jaar viert het Rotterdam Bluegrass Festival haar tienjarig jubileum! Ter ere van dit jubileum willen wij een CD en LP (beperkte oplage) laten produceren. Deze jubileumplaat zal vol komen te staan met de liveopnames van de meest memorabele optredens van de afgelopen jaren. Denk aan het optreden van Tony Trischka en Mike Marshall (VS), Henhouse Prowlers (VS), Blue Grass Boogiemen (NL), Barcelona Bluegrass Band (SP), Tami Neilson (NZ), Hackensaw Boys (VS) en vele anderen!  Met deze CD en LP neem je de sfeer van het Rotterdam Bluegrass Festival mee naar huis.

Crowdfunding

De productie van een CD en LP is een uitgebreid proces dat aardig wat kost namelijk 15.000 euro. Zo heb je onder andere het uitzoeken van de geluidopnames, het contact met de artiesten, het afmixen van nummers, de vormgeving, administratie en Buma Stemra. Het Rotterdam Bluegrass Festival is sinds oudsher een gratis festival en dit willen we ook zo houden. De verkoop van deze jubileumplaat zal ons helpen om het festival gratis toegankelijk te houden. Máár dan moet er natuurlijk wel een plaat gemaakt kunnen worden! Daarvoor hebben we een crowdfunding-actie opgezet. Wil jij die bijzondere optredens in je eigen woonkamer kunnen herbeleven én wil je dat het festival gratis kan blijven? Doneer dan aan onze crowdfunding-actie! 

Wat krijg je ervoor?

Als je doneert, bieden we verschillende tegenprestaties afhankelijk van het bedrag. Zo kun je een geheel verzorgd festivalbezoek krijgen, maar ook een rondreis door Schotland met je smaakpapillen. Van gewoon je geld terug krijgen van de Belastingdienst tot het festival achter de schermen meemaken. Klein bedrag? Doneren mag. Alle beetjes helpen enorm en onze dank is zeer groot!

Doneer snel want de bijzondere tegenprestaties zijn alleen de komende 30 dagen verkrijgbaar!

Rotterdam Bluegrass Festival

Het Rotterdam Bluegrass Festival is het grootste bluegrass-festival van Europa. In de afgelopen tien jaar groeide dit echt Rotterdamse festival uit van klein wijkfeest op het Pijnackerplein, tot een tot ver in het buitenland populair festival waar inmiddels ruim 16.000 mensen op af komen. Toch blijft het gevoel van een buurtfeest behouden. Waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is, tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival is iedereen, bezoeker én artiest, even bewoner van het Oude Noorden én lid van de bluegrassfamilie op het Pijnackerplein. Naast muziek van wereldformaat worden op het festival ook alle andere zintuigen geprikkeld, met o.a. diverse kinderworkshops, muziekmasterclasses van gerenommeerde musici, een Bluegrass Market, bars én de heerlijkste eettentjes die elk jaar worden geselecteerd op uitstraling, kwaliteit, versheid en variëteit. 

Meer dan alleen muziek

Naast muziek van wereldformaat worden op het festival ook alle andere zintuigen geprikkeld, met activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er diverse kinderworkshops waar kinderen (en hun ouders) zich creatief helemaal kunnen uitleven, muziekworkshops van gerenommeerde musici en optredende artiesten, een Bluegrass Market om lekker over te struinen, een bar met supersnelle service én de heerlijkste eettentjes die elk jaar worden geselecteerd op uitstraling, kwaliteit, versheid en variëteit. Daarnaast staan er elk jaar speciale verrassingsacts op het programma. Ook zijn wij trots op onze toiletjuffrouw Janny, The Queen of Dixieland, die ervoor zorgt dat de toiletten de schoonste festival-toiletten van de wereld zijn. Kortom: het Rotterdam Bluegrass Festival is een totaalervaring.