Podia

KAART

Podia in België

Ripspique (Lier)

51.130063,4.580188

Ripspiqué heeft als missie om muziekliefhebbers in en rond Lier te laten kennismaken met muzikanten die authentieke muziek maken en weinig of niet aan bod komen in de media en op andere podia.
Daarom programmeert Ripspiqué maandelijks een avondje onmodieuze kwaliteitsmuziek live in Lier.  Jazz, blues, chanson, kleinkunst, folk, etnisch: het kan allemaal, zolang het maar goed en tijdloos is.         

Adres: Ripspiqué maakt gebruik van de zaal van L’avenir. Dat is op Hazenstraat 53 te Lier.

N9. (Eeklo)

51.189063,3.557438

Muziekclub N9 is een huis waar live muziek, kwaliteit en ontdekking centraal staan. Door een internationale en relevante programmering met aandacht voor diverse muziekstijlen, vele tussen- en mengvormen en een bijzondere focus op wereld- en rootsmuziek vervult N9 een unieke positie binnen het Vlaamse muzieklandschap.

N9 houdt de vinger aan de pols, vult leemtes op en speelt een actieve rol in het promoten van internationale en nationale muzikanten. Een gevarieerd educatief aanbod, samenwerking met diverse culturele en sociale actoren en een gemotiveerde vrijwilligersploeg die het professionele team ondersteunt, zorgen voor (boven)lokale verankering.

Passie voor muziek, jarenlange expertise, zin voor vernieuwing en verdieping, gekoppeld aan een sterke dynamiek zijn de ingrediënten waarmee N9 een gevarieerd publiek, tot over de landsgrenzen, aanspreekt. Een open en respectvolle context stimuleert de persoonlijke contacten tussen medewerkers, bezoekers en artiesten.

De Zwerver

51.176634,2.880576

Muziekclub De Zwerver is al 40 jaar de muziekclub aan de Belgische kust. Als muziekclub heeft De Zwerver een wat a-typisch profiel omdat er concerten worden georganiseerd op verschillende locaties zoals Zaal en Café De Zwerver in Leffinge, CC De Grote Post, Fuifzaal Elysée, Café Manuscript, Vrijstaat O, Lafayette, Bada Bing en Twilight in Oostende. Behalve de vele clubconcerten organiseert De Zwerver ook de festivals Instant Karma Hotel en Leffingeleuren.