Info > Festival team

Festival team

Geen festival draait zonder de kracht van vrijwilligers. Het team van Rotterdam Bluegrass Festival bestaat uit zo’n 50 vrijwilligers die van alles doen om het festival nog beter en leuker te maken.

Guido de Groot

Functie:
Directeur, initiatiefnemer en Pleinbewoner.

Favoriete bluegrass moment:
Het Rotterdam Bluegrass Festival is voor mij geslaagd als we zoveel mogelijk verschillende bezoekers kunnen laten genieten van de beste Bluegrass artiesten, unieke muzikale samenwerkingen en bijzondere randprogrammering zoals; theater, workshops, talentenwedstrijden, jam area en nog veel meer!. Al deze onderdelen maken het Rotterdam Bluegrass festival Uniek in het Nederlandse Festival landschap daar ben ik uiteraard trots op!

Anne Valk

Functie:
Ik regel alle praktische zaken rondom de artiesten. Tijdens het festival zorg ik dat de artiesten niets tekortkomen en dat ze op tijd op het podium staan zodat ze een geweldige show kunnen geven!

Favoriete bluegrass moment:
Mijn favoriete Bluegrass moment was de show van Scott H. Biram. Van alle artiesten die kwamen, keek ik daar het meest naar uit en sindsdien ben ik fan!

Niek Nellen

Functie:
Hoi ik ben Niek Nellen, en ik doe (samen met collega's achter de schermen van Afdeling Online) de online marketing voor Rotterdam Bluegrass Festival. 

Favoriete bluegrass moment:
M'n favoriete muzikant is Joanna Newsom.

Favoriete bluegraas drankje:
Een gingerbeer (met of zonder alcohol, ligt aan tijdstip).

Gijs van de Burgt

Functie:
Ik ben sinds dit jaar aan boord als perspromoter van Rotterdam Bluegrass Festival, in welke rol ik aandacht probeer te genereren voor het festival in de media. Tevens schrijf ik alle teksten voor de website. Om dit te mogen doen voor een festival waar ik inhoudelijk voor 100% achter sta, en met een superfijn team, dat geeft me veel voldoening.

Favoriete bluegrass moment:
De show van Herman Brock Jr., een van de artiesten waar ik voor werk als boeker en perspromoter (zie www.harvestmusic.nl), op Rotterdam Bluegrass Festival in 2015 onder een heerlijk zomerzonnetje met een kouwe pint in de klauwen staat me nog zeer helder en met groot genoegen voor de geest. Maar ongetwijfeld worden er dit jaar weer nieuwe hoogtepunten gecreëerd.

Olga Draisma & Kim van Bemmel

Functie:
Wij zijn Olga Draisma (OntwerpKeuken} en Kim van Bemmel (Papiermonsters) en verzorgen dit jaar de grafische vormgeving van alle festivaluitingen!

Favoriete bluegrass moment:
Vorig jaar hebben we vanuit ons kantoorraam de sfeer geproefd, dit jaar gaan we het festival live meemaken!

Eddie Kuijpers

Functie:
Technisch producent / productie

Favoriete bluegrass moment:
Mijn zoon Bor die vijf jaar geleden als driejarig ventje dwars door het publiek banjerde. De gemoedelijkheid van het festival laat dat toe en dat is en blijft geweldig.

Roos Janssen

Functie:
Ik werk dit jaar voor het eerst mee als productie assistent..

Favoriete bluegrass moment:
Vorig jaar deden we met 'de stu' mee aan het festival en werkte we samen met de kinderen aan ''de mooiste plek van de wereld''. Het was super leuk om te zien hoeveel creativiteit er bij de kinderen omhoog kwam en hoe ze out of the box dachten. Ook werd het me toen duidelijk dat het echt een festival voor iedereen is, dat er zoveel variatie zit in alle bezoekers.

Gilles de Sitter

Functie:
Bluegrass is een uniek muziekgenre. Mijn missie als Marketing Coördinator is om de muziek bij zoveel mogelijk mensen te brengen, en het festival niet alleen als een muzikaal evenement te zien, maar als een onvergetelijke belevenis te positioneren, waar je met elkaar kunt genieten.

Favoriete bluegrass moment:
Huh, ik kan mijn favoriete bands opnoemen; Béla Fleck and The Flecktones en Punch Brothers vind ik echt geweldig.

Donna Svasek

Functie:
Ik ben vrijwilligers coördinator en zorg ervoor dat alle vrijwilligers, met de op- en afbouw en tijdens het festival, op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Samen zorgen we ervoor dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben, maar mochten ze onverhoopt toch tegen iets aanlopen, ben ik hun eerste aanspreekpunt, want zonder al onze vrijwilligers zou het festival, het festival niet zijn. Ook regel ik de pre- en afterparty voor onze geweldige vrijwilligers en crew.

Favoriete bluegrass moment:
De momenten dat al die verschillende mensen met zijn allen helemaal los gaan op hun favoriete band.

Daira Visch

Functie:
Als stadsprogrammeur ben de contactpersoon voor de samenwerkingspartners van het festival. Zo hebben we bijvoorbeeld een scholenproject lopen in de wijk (waar een heuse bluegrassband uit voort komt) en geven we vanuit het festival muziek- en kunst workshops bij verschillende wijk -en welzijnsorganisaties. Verder ben ik de contactpersoon voor de talentenshow die dit jaar zal plaatsvinden in de Doelen.

Favoriete bluegrass moment:
Dat zijn er nogal wat....in de stromende regen met het publiek in de koepel rondom Morgan O'Kane staan die daar op zn banjo de mooiste muziek maakt, dansen voor het podium bij Son of Dave, de avond eindigen met Gangstergrass, geweldig optreden van Della Mae, uit mijn dak gaan bij King Salami & the Cumberland 3, de optredens van de schoolband, de theater show van Cosmo en Bobje, naar de toilet gaan in Dixieland aka van Janny en Wendy, kids die meehelpen tijdens het festival, de opbouw en al het mooie artwork van het decor tevoorschijn zien komen, de (unieke) bezoekers die er komen, de evenzo unieke vrijwilligers die komen helpen, de crossover die geprogrammeerd wordt, biertjes tappen tijdens het festival, even uitpuffen met de lekkerste koffie bij de Smaakvolvo, het nachtprogramma in de cafés, er zijn er zoveel favoriete momenten... en dit allemaal in 1 weekeinde!