Randprogrammering

Talenten wedstrijd

Talenten wedstrijd

Dat er in Europa en zeker ook in Nederland veel opkomend bluegrass-talent is, blijkt wel uit de vele verzoeken die er binnenkomen van artiesten die op het Rotterdam Bluegrass Festival willen spelen. Op onze nieuwe locatie is er een professioneel podium voor de headliners van morgen, die hier hun eerste meters mogen maken, ten overstaan van een gegarandeerd en geïnteresseerd publiek. En om de attentiewaarde nog wat te verhogen, is er ook een competitief element geïntegreerd. Een professionele jury bestaande uit onder andere Della Mae gaat beginnende bands en artiesten beoordelen, en zij maken kans op de hoofdprijs: een optreden op het Rotterdam Bluegrass Festival 2024! De deelnemers tot nu toe zijn Salty Strings, Them Peckin' Boys en Gosa Djux.

Meld je snel aan door een email te sturen naar: info@bluegrassfestival.nl o.v.v. talentenwedstrijd

De talenten zijn te zien en te beluisteren op vrijdag 23 juni van 12:00 tot 13:00 uur op Whiskybase podium.

Salty Strings

Salty Strings is een Texelse bluegrassformatie.

Deze Texelaars vonden elkaar op het muzikale snijpunt van stromingen als bluegrass, Amerikaanse folk, country en americana.

De ervaren bandleden putten uit diverse muziekstromingen. In deze muzikale smeltkroes ontstaat een uniek geluid voor Texel. In de muzikale klik spelen de stemmen en de snaren de hoofdrol, alle bandleden dragen hun vocale steentje bij waardoor verrassende harmonische mogelijkheden worden verkend.

Met een repertoire van covers en sterk eigen werk dompelt deze Texelse formatie je onder in een traditionele bluegrass-sound, samen met de zilte muzikale zielenroerselen die diep uit het hart van de eilanders komen.

Nummers van bekende bands zoals The Dead South, The Steeldrivers en Carolina Chocolate Drops staan op het programma, maar onverwachte uitstapjes naar folk of country, waarbij de eigen zilte sound behouden blijft, worden niet geschuwd.

Salty Strings is:

Casper Landman: gitaar en zang
Astrid Nauta: zang
Simone Kip: viool en zang
Michiel Dijkman: banjo en zang
Pieter Duinker: mandoline en zang
Hans van Veller: bas en zang

Them Peckin’ Boys

Them Peckin' Boys is een Noord-Hollandse vierkoppige bluegrass-, folk- en countryband die je niet mag missen! De band komt uit het mooie Haarlem en bestaat uit getalenteerde muzikanten die samen een dynamische, gevarieerde show neerzetten.

Met hun bezetting van een gitarist, twee banjospelers, een basgitarist en vierstemmige zang zorgen ze voor een onvergetelijke live-ervaring.

Tijdens hun optredens spelen de mannen een breed scala aan muziekstijlen, variërend van snelle opzwepende dansmuziek tot gevoelige ballads en alles wat daar tussenin zit.

De band speelt niet alleen muziek die uit de eigen koker komt, maar ook (bekende) covers, waardoor het publiek gegarandeerd een leuke avond heeft, ongeacht leeftijd of muzikale voorkeur. Als je van dansen houdt, zorg er dan voor dat je schoenzolen goed vastzitten, want de Boys weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Mis het niet!

Them Peckin’ Boys zijn:

Hugo van der Voort: zang en banjo
Quentin Dean: zang en slidegitaar
Joe Reinders: zang en basgitaar
Wouter Swaalf: zang en banjo

Gosa Djux

De leden van Gosa Djux zijn afkomstig uit verschillende landen: Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Allemaal wonen ze in het prachtige Oostenrijkse Gosau am Dachstein, een dorp dat met zijn mooie almweiden schitterend gelegen is tussen machtige bergen.

In deze echte “bluegrass”-omgeving maken de Gosa Djux al jaren samen muziek. In 2021 hebben ze een album met de titel Berlijn opgenomen en dat is in juni 2022 op cd uitgegeven. Vergeet daarbij ook zeker de singles op Spotify, YouTube, etc. niet!

De nummers op deze cd zijn allemaal eigen composities met Nederlandstalige teksten, soms met een knipoog naar Amerikaanse traditionals. Live wordt die knipoog nog vetter en spelen zij die Amerikaanse traditionals en tunes uit de country-, bluegrass- en folkmuziek vol overgave.

Laat je in vervoering brengen door een denderende banjo, scherpe mandolineriffs en meeslepende gitaarsolo’s. Dit alles wordt verbonden door strakke gitaarritmes, diepe bastonen en pittige Nederlandse teksten. Zet je schrap voor een berg- en dalvaart met dit bergvolk: de Gosa Djux!

Wegens omstandigheden gaat het optreden van Gosa Djux helaas niet door