Randprogrammering

Kinderworkshops

Kinderworkshops

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een kindvriendelijk festival en vindt het belangrijk kwalitatief hoogwaardige workshops voor kinderen aan te bieden. Er vinden diverse eigenzinnige kinderactiviteiten plaats. Op de zaterdagmiddag staat er een team enthousiastelingen klaar met karton, sieraden en nog veel meer, om de kids te vermaken met creatieve knutselpraktijken.

Fristap Mad Hatter Knutselsysteem

Kom bij Kartonsmid Fristap een hoofddeksel bestellen en versier het zelf met papier, schaar en Pritt! Wil je een gave flat brim cap, een kroon, of een muts? Of draag je liever een kartonnen bloempot op je hoofd? Fristap is jouw man!

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Pijnackerplein
Deelname gratis

Ukulele

Muzikanten Miep en Fristap leren je ukulele spelen. Pak één van onze 4-snarige mini-gitaartjes en leer je eerste akkoordjes! Je hebt geen enkele muzikale voorkennis nodig. Na een superleuk en leerzaam uurtje speel je samen met ons je eerste liedje, live voor het publiek!

Tijd: zondag 26 juni 12:00 tot 13:00 uur
Locatie: Pijnackerplein
Deelname gratis

Archiklas

Een huis voor een muzikant, hoe ziet dat er uit? Heeft het een uitrolbaar podium, of heeft het de vorm van een favoriet instrument? Of is het juist een plek waar de muzikant in alle rust nieuwe liedjes kan schrijven? Misschien is het toch een huis op wielen, zodat het van het ene naar het andere festival kan worden meegenomen.

Bij Archiklas kunnen kinderen zich inleven in de muzikant, een ontwerp maken en dat vervolgens omzetten in een maquette. Doe mee!

Tijd: zondag 26 juni van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Pijnackerplein
Voor wie: Kinderen van 6-13
Deelname gratis