Randprogrammering

Theater

Theater

Het is natuurlijk moeilijk voor te stellen, maar wie even genoeg heeft van muziek kan terecht bij het theaterpodium op Rotterdam Bluegrass Festival. Een heerlijk plekje waar interactie tussen makers en publiek gestimuleerd en gewaardeerd wordt. Zo treedt kunstenaar Silvia Fledderus op als Bluegrass Pastoor. Mensen met elkaar verbinden én de connectie met zichzelf te laten vinden is haar doel. Aan de hand van haar voorliefde voor folk, oldtime en bluegrass verspreidt ze haar positieve boodschap over haar toehoorders. Of ga kijken in het eigenzinnige hoekje van hosts Cosmo & Bobje, waar theater, bluegrass en absurde comics elkaar vinden. Met diverse acts, geïnspireerd door de zogenaamde medicine- en freak-shows uit het vooroorlogse Amerika. En dat buikdansen en bluegrass niet alleen heerlijk allitereren maar ook uitstekend vallen te combineren laat de Rotterdamse Soraya Sultan zien.

Cosmo & Bobje's Zwijnenstal

Tussen de bands op het RBF door biedt Cosmo & Bobje’s Zwijnenstal heerlijk theatraal entertainment, met een doorlopend en gevarieerd programma van kleine vrolijke voorstellingen die inhoudelijk aansluiten bij het bluegrassconcept van het festival. Het is niet in de eerste plaats de bedoeling dat de voorstellingen in Cosmo & Bobje’s Zwijnenstal een grote kwantiteit aan bezoekers bedienen tijdens het bluegrass festival, maar eerder zorgen voor een versterking van het Rotterdam Bluegrass Festival gevoel. Het accent binnen de voorstellingen ligt dan ook op Amerikaanse folklore: Country Fairs, Freak- en Medicine Shows, Cloack- en Flatfoot Dancing, Cowboys & Indianenverhalen, Truckers-cultuur etc., gecombineerd met typisch Rotterdams volksvermaak. Elke voorstelling is vrij toegankelijk, maar het bezoekersaantal is afhankelijk van de beschikbare ruimte, zo rond de 20 tot 30 personen maximaal. En altijd met ondersteuning van live muziek door Cousin Stoney & The Backdoor Rangers.

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein

Papa Leba

Papa Leba strijkt weer neer op het Rotterdam Bluegrass Festival. Ter plekke stelt hij een mumbo jumbo orkest samen met kids die zijn moerassige blues tunes voorzien van een lekker rammelende begeleiding op huis-tuin-en-keuken- en zelfgemaakte junkyard instrumenten. En deze keer wordt Papa Leba mobiel! Hij loopt met een kar op het festival en strijkt neer op plekken waar hij een Mumbo Jumbo Jam kan neerzetten! De kar is volgeladen met potten, pannen, buckets, kratten en tubs, plus apparatuur om de vocalen en cigarbox gitaar te versterken. Papa Leba’s Mumbo Jumbo Jam maakt ook gebruik van elementen van Papa Leba's Palmistry Chit Chat en Papa Leba’s Freaky Deaky Voodoo Circus.

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein

Glory HQ Toekomstvoorspeller

Stap in de wereld van Glory HQ en laat je toekomst voorspellen door de eeuwenoude kunst met speelkaarten. Een gewone stock speelkaarten bevat veel meer verhalen dan je je ooit zou kunnen voorstellen. Ontdek de verborgen symboliek en betekenissen van de verschillende kaarten en kom er achter wat ze je te zeggen hebben. Vragen over de liefde, geluk, werk, problemen, uit het verleden, heden, of in de toekomst? Het staat allemaal in de kaarten!

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein.

Bluegrass Pastoor

Silvia is de Bluegrass Pastoor van Nederland, voor jou op het Pijnackerplein met helende handen, beschikbaar voor een gezellige bluegrassbiecht of een doopplechtigheid. Vertel je verhaal, wat je dwars zit of waar je met niemand over kunt praten. Kom klagen of jubelen bij de theoloog met een knipoog. Ze luistert naar je en stelt je vragen waar je hart mee verder kan. Www.silviafledderus.nl

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein

Olivier Quist Goochelaar

De Rotterdamse goochelaar Olivier Quist is inmiddels een bekende verschijning in het land. Met een grote hutkoffer vol goocheltrucs, gaf hij reeds honderden voorstellingen op scholen, in bejaardentehuizen, op straatfeesten, speeltuinen, pleinen en festivals. Gepokt en gemazeld door zijn vele shows voelt hij zich op het podium beter thuis dan in z’n eigen bed, maar routineus worden zijn optredens nergens. De man heeft de gave om alles wat hij doet zó voor het voetlicht te brengen dat het lijkt alsof het puur toeval is wanneer een truc lukt.

Tijd: zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein

Platendraaier Wim Behre

He spins true country tracks with the grizzled expression of an experienced cowboy”, zo zei muzikant Kyle Patrick O’Brien over DJ Wim Behre. Treffender kunnen we het niet vatten. Laat je verrassen door de uitgebreide platencollectie van Wim Behre. Muziek waarbij je je in een Amerikaanse pick-up truck op een eindeloze Interstate waant. Mysterie en magie verpakt in vinyl, non-stop afgevuurd op het publiek.

Tijd: vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni van 12:00 tot 22:00 uur
Locatie: Pijnackerplein