Randprogrammering

Talent Stage + Talent Contest

Talent Stage + Talent Contest

Nieuwe Locatie Brancoplein!

Dat er in Europa en zeker ook in Nederland veel opkomend bluegrass-talent is, blijkt wel uit de vele verzoeken die er binnen komen van artiesten die op het Rotterdam Bluegrass Festival willen spelen. Die wil RBF graag de kans geven te groeien door ze een podium te bieden. Paradoxaal genoeg ging dat de laatste jaren niet, omdat het festival zelf uit z’n Pijnackerpleinjasje groeide. Maar het goede nieuws is dat met het Brancoplein er een nieuwe, extra locatie wordt toegevoegd, speciaal voor nieuw talent om live ervaring op te doen. Een professioneel podium voor de headliners van morgen, die hier hun eerste meters mogen maken, ten overstaan van een gegarandeerd en geïnteresseerd publiek. En om de attentiewaarde nog wat te verhogen, is er ook een competitief element geïntegreerd. Op de vrijdag vindt er van 13:00 tot 16:30 uur een Talent Contest plaats. Een professionele jury bestaande uit onder andere meesterviolist Joost van Es en fiddle- en mandolinekoning Arnold Lasseur gaat beginnende bands en artiesten beoordelen, die kans maken op de hoofdprijs: een optreden op RBF 2023! De deelnemers zijn Rosine Bluegrass Family, Nick the Fiddler +band, Renegade Bandits, Luc Dejardin, Faure, Brookside Barn en Bluegrass Bandits. En als extra aanmoediging is er voor het publiek ook een aanmoedigingsprijs te winnen, dus zet je beste beentje voor en klap je handen stuk!

Tijd: vrijdag 24 juni van 13:00 tot 16:30 uur
Locatie: Brancoplein


Brookside Barn

 

In een afgelegen schuur in Moergestel komt al enige tijd een clubje samen dat een voorliefde heeft voor oude bluegrass, cheesy country en americana. Terwijl de accordeon zijn weemoedige klanken kreunt, en de mandoline en banjo er vrolijk omheen dansen, weten deze lieden elkaar te vinden in harmonieën die dicht tegen elkaar schuren, en direct via je trommelvliezen je hart in trillen. Uitkijkend over velden met grazende schapen hebben ze menig kalme avond gevuld met hun meerstemmige gejank over verloren liefdes.

 

Faure

FAURE zingt en speelt met veel enthousiasme haar eigen geschreven pop-americanaliedjes. Ze laat zich inspireren door het verleden en de wereld om haar heen. FAURE schrijft liedjes met een pakkende melodie, haar diepgaande en verhalende teksten zijn voor velen herkenbaar. Haar vocale en melodische keuzes komen onder andere voort uit haar liefde voor muziek uit de jaren 70 zoals Joni Mitchell, Crosby Stills Nash & Young, Paul Simon en James Taylor. Inspiratiebronnen waar ze een frisse vintage sound uit destilleert.


Luc dejardin

Van de dorre canyons van Arizona tot de beboste heuvels van de Vesdre-vallei, en van de oevers van de Rio Grande tot de oevers van de Maas; Luc Dejardin, de eenzame cowboy van de Hoge Venen, neemt je mee op een buitengewone reis bevolkt door kleurrijke personages door een repertoire te zingen van mythische liedjes, onbekende liedjes, of beide, begeleid door zijn gitaar en mondharmonica's.


Rosne Bluegrass Familiy

Voor de zeven leden van de Rosine Bluegrass Family is bluegrass een ontmoetingsplaats. Een plek om vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Rotterdam samen te komen. Zoals families dat doen. Dat gevoel wordt nog eens benadrukt doordat de gehele formatie rondom één microfoon speelt. De band speelt hoofdzakelijk in de stijl die midden vorige eeuw door Bill Monroe werd ontwikkeld en door onder andere Flatt & Scruggs werd verfijnd.
Kenmerkend voor het geluid van de Rosine Bluegrass Family is de scherpe twee-, drie- en soms vierstemmige zang en natuurlijk de gitaar, mandoline, fiddle, contrabas en banjo.


The Bluegrass Bandits

The Bluegrass Bandits nemen je met hun stemmen, gitaar, contrabas, banjo en dobro mee naar het zuiden van de Verenigde Staten, waar de teksten nog gaan over rivieren, geloof en een liefje aan de andere kant van de berg. Sommige liedjes zul je herkennen en meezingen, bij andere hoef je slechts te luisteren naar de warme harmonieën van deze vijf muzikanten. Ze brengen de high, lonesome sounds van de bluegrass terug naar de lage Hollandse gronden.