Het scholenproject van het Rotterdam Bluegrass Festival

De meeste kinderen in Nederland weten niet wat bluegrass is, veel volwassenen trouwens ook niet. Het Rotterdam Bluegrass Festival wil daar natuurlijk verandering in brengen door te laten horen wat voor geweldige muziek gemaakt wordt in het bluegrass genre en aanverwante stijlen. Daarmee kun je natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is in 2017 begonnen met een scholenproject. 

 In de aanloop naar het festival krijgen kinderen op basisscholen les over bluegrass en leren ze ukelele spelen. Onder de bezielende leiding van gespecialiseerd muziekdocent Gijsbert Ditteweg studeren ze liedjes in. Ze leren akkoorden, de eerste stem en tweede stem spelen en zingen en vooral ook samen musiceren. Op die manier bereiden ze als schoolband een optreden voor. Met het optreden van de schoolbands wordt ook dit jaar het Rotterdam Bluegrass Festival geopend. 

 Vorig jaar hebben de Red Rockers van basisschool Het Plein laten horen dat ze kunnen rocken met hun rode ukeleles. Dit succes smaakte naar meer, dus dit jaar doen ze weer mee. Ze laten horen dat ze nog veel beter zijn geworden. Dit jaar debuteert de schoolband van de Prinses Julianaschool ook als openingsact. Kom dus zeker even kijken naar deze muzikanten in de dop.

Special guest dit jaar is de elfjarige Noa Swaab, die laat zien dat je niet boven de 18 hoeft te zijn om een geweldig mopje bluegrass te brengen.

 Dus niet missen: Vrijdag 22 juni 17 uur, het Meantime Stage.

 Wil je als basisschool in 2019 ook meedoen? Neem dan gerust contact op door een mail te sturen naar info@bluegrassfestival.nl

Red Rockers van basisschool Het Plein    de debuterende band van de Prinses Julianaschool
 De Red Rockers van Het Plein    De debutanten van de Prinses Julianaschool